Hayatta cevap vermekte en çok zorlandığım sorulardan biri -ki bir tasarımcı olduğum için sık sık sorulur- tarzımın ne olduğudur. Gerçi bu soru aynı zamanda çok geniş kapsamlı bir soru olduğundan herkes için cevaplanması zor. Kendimi, hazırladığım koleksiyonlarla ifade ediyorum, bu doğru. Yaptığım işi sözlerle ifade etmek, tasvir etmek ise çok daha zor. Zaten sonuç olarak çıkan şeye herkes farklı bir yorum da yapacaktır. Bazıları kıyafetlerim için avangard bazıları gündelik diyecektir ama genel olarak bu soru karşılığında benim de, kıyafetlerimi görenlerin de ağzından çıkan ilk kelimeler renkleri kullanışım ile ilgili oluyor.
Renk seçimlerinin sadece benim değil hepimiz için farklı anlamları vardır. Renklerin de hisleri vardır...
Renk seçimlerinin sadece benim değil hepimiz için farklı anlamları vardır. Renklerin de hisleri vardır...
Kırmızı (Marlboro kırmızısı) örneğin çoğumuzun bildiği gibi ihtiras, tutku ve dikkatin modaya yansımış halidir. Kırmızı bir kıyafeti seçiyorsak, fark edilmeyi hedefledik demektir. Sarının kişiye verdiği hisler canlılık iken bazıları tarafından kıskançlık rengi olarak nitelendirilir, tonuna göre itici, rahatsız edici bir renk olabilir. Yeşil tonları ise mutluluk verici ve pozitif bir canlılığa sahiptir. Mavi durgunluk ve huzur veren bir renktir, genelde seçkin görünme amaçlı hazırlanan kıyafetler için doğru seçimdir. Tüm renklerin birleşiminden oluşan siyah sofistikedir, ciddiyet ve sertlik hissettirir, olgundur. Bu sezon sıkça göreceğimiz mor ise olgun dişilik mesajı ve huzur verir. Herkesin kendine özellikle yakıştırdığı renkler vardır ya, bunlar üzerinde düşünürseniz seçiminizin sadece saç-ten-göz renginize göre olmadığını, karakterinize göre de bu seçimi yaptığınızı fark edebilirsiniz.
Evlenen renkler
Renkler, kendi içlerinde de farklı hisler uyandıracak çok çeşitli tonlamaları olmasının yanı sıra diğerleriyle evlendiklerinde de başka başka duygular uyandırırlar. Örneğin mor ile beyaz canlı ve olgun bir his uyandırıyorsa, mor ile kahve sofistike bir dişiliği sergileyecektir.
İçinde bulunduğumuz kış sezonunun (farklı markalarca doğal olarak değişik yorumlanmış şekliyle de olsa) moda renkleri ise kahve, tütün, pudra, kemik, yeşil, mor ve fuşya.