Gitmemiz gereken yer : DELOS
Burada Fallen Angelin alt katındaki Scroolcudan uprade scroolları ucuzdan alabiliriz.Normalde 2,4m den satılır bu katta.Ama bir püf noktası var.Bazen sağ alt köşede yazar. Delos tax changa ... diye şeyler orda %0 olduğu zaman delostaki vergiler %0 olmuş oluyor.O zaman scroolları alcağımız kata iniyoruz ve bir bakıyoruz buslar 2m olmuş!Burdan yanımıza alabileceğimiz kadar alıyoruz.Daha sonra maradona gidip 2,5m den satıyoruz.Yani tanesinden 500k kâr etmiş oluyoruz.200 tane satmış olsak 1 gb kâr.Birde bu kata inmek zor diyenler için, bir tane magic bag alıp kırdırın soluncanlardan çıkan anahtyarları teker teker buraya atın ve katları çıkın anahtarlara gerek kalmıcak başka.Burda çok önemli hususlar var.Not şeklinde yazıyorum.
NOT1: Yanınızda 199 dan fazla bus taşımayın bug olur.Çok zarar edersiniz!...
NOT2: Burda çıkmak yerine inmek diye bahsettim çünkü biraz dikkat ederseniz delosta aşşağı doğru iniliyor.
2)Canavarlardan item düşürmek:
a) Delostan item düşürmek:
Delostan item düşürebileceğiniz değişik yerleri aşşağıda görebilirsiniz
Cave Leech - Abyss Gem, Dungeon Key, Green Pearl
Solid Bins - Abyss Gem, Dungeon Key
Black Widow - Abyss Gem, Key of Hell, Sweeping Potions
Shadow - Abyss Gem, Key of Hell, Magic Hammer
Gloom Hound - Abyss Gem, Dungeon Key
Burning Skeleton - Abyss Gem, Dungeon Key, Özel Para, +9 Taki, Abyss holy water %35
Phantoms - Abyss Gem, Key of Hell, Özel Para, +9 Taki, Abyss holy water %50
Ghost Warriors - Abyss Gem, Key of Hell, +9 Taki, Transformation Scroll(acayi p kârlı
Reapers - Abyss Gem, Key of Hell, Özel Para, 1440 hp pot
fallen Angell - Abyss Gem, Abyss Blessing(bu da çok karlı, +9 Taki, High lvl items
Burdan aşşağı inince de işte bizim scrool satıcımız!
Hell abyss:
Lutterslan - Abyss Gem, Dungeon Key, Abyss holy water %20
Orc Watcher - 480 Mana POT
Orc Mage - 480 Mana POT
Gloom Hound - Abyss Gem, Dungeon Key
Wraith - Abyss Wings, +9 Taki
Hob Goblin - Özel Para, +9 Taki
Manticore - Abyss Gem, Abyss Lullaby, Medium lvl items
Centaur - Abyss Gem, Abyss Eye(priest skill açtırmada yarıyor, High lvl items
Flame Rock - Abyss Fire(wampiric touch gibi para eder baya), High lvl items
b)Ghpladon , Spolier:
EMC/LUFERSON ve Marodanda bulunan bu canavarların içinde çıkan itemler npc lere satarak pot paranızı çıkarabilirsiz.
c)Boss Kesmek
Adream/Ronark Land/Eslant/Emc/Maradon/Luferson da çıkan bossları keserek ciddi paralar kazanabilirsiniz.Bossların belirli bir vakti yoktur.Ama Savaş ve server resetlendikten sonra hemen adream/ronark land a koşun çünkü bir çok boss sizi bekliyor olucaktır
3)Pot:
a)Pot yapmak
Bunu yapabilmek için 60 level heal skili açık bir prieste ihtiyacımız var.[ Great Priest ] Helena ya gidiyoruz.Sağ tıklıyoruz
Holy Water of Grace'i Seçiyoruz
Holy Water (potcudaki en ezik hp pot )
Prayer of Favors ( Sunduresten bulabilirsiniz.)
istiyor bizden.
Bunlarla ağırlığımızla orantılı pot yapıyoruz hemen kasaya depoluyoruz seri şekilde
Daha sonra 4-5 k dan satıyoruz fena kâr değil.Seri olmak önemli.
b)Delostan pot:
Yine delosta vergiler inince hemen 1920 soul depoluyoruz 13,5k dan sonra 15-16k dan satıyoruz fena gelir değil ben ilk temellerimi bu yöntemle yapmıştım.
Kapalı arenadanda ucuza pot temin edebilirsiniz 2 . serverden.Daha sonra bu potları eslantta satarsanız daha çok para kazanırsınız.Çünkü eslantta potcu yok.
4)Spike Town:
Arkadaşlar bu yöntem için bir mage birde 55+ asasa ihtiyacımız war.Adream ya da Ronark Land a gidiyoruz.Mage rakip towna yakın bir yerde saklanıyor.Asas rakip towna görünmezlik basıp giriyor.Ezik birini gördüğü anca spike çakıp town çekiyor.Para gelirse gelir gelmezse mage tekrar tp yapar sizi siz tekrar girip yaparsınız, hem np hem para
5) +5 Cleaver Görewleri:
Bu aralar bildiğiniz gibi folkta 41-43 arasında açılan 30 lord orc kes +5 cleaveri kap görewi war ve sınırsız.Burda +5 cleaverleri depolayıp, +7 basabilirsiniz ve iyi bir kâr yöntemidir.Ayrıca diğer canavarlardan çıkan görew itemlerini toplayıp satabilirsiniz.
6)UPRADE!...
Arkadaşlar uprade gerçekten en iyi para kazanma yoludur.Fakat uprade sadece çıkış değildir.Ani çıkış ve iniştir.Ben akaraya geçtiğimzde 1,5 gb ile başladım uprade ile 4-5 gb param oldu , sonra yine upradeyle 1gb ye düştüm!...Kumar gibi hırs yapıyor aman dikkat kaptırmayın kendinizi...Tabiki item basarken +8 ezik item yakmayı unutmayın...
7)Ticaret...
Bildiğimiz ucuzdan al pahalıya sat işlemi...Gerçekten iyi para kazanabilirsiniz.Püf
noktaları war elbette:
Bir defter alın oraya item fiyatlarını not alın ama sürekli piyasayı kontrol edin çünkü piyasa çok dalgalıdır.Dikkatli Olursanız acayip para kazanırsınız.Tabiki riskleride war.Mesala bi itemi koyarkan 200m yerine 20m ye koyarsanız yada bi itemi alınca fazla beklettiğiniz zaman fiyatların düşmesi gibi...
Tabi ticarette hatalar yapanlardan siz yararlanmasıdır.
8)Haraç Kesmek...
Evet ciddiyim yanlış okumadınız!Haraç Kesmek!Bir clan kurun.Sağlam kişileri toplayın ve Slotları basın , para vermeyenin slotunu elinden alın.Önce ks sonra slot sizde! Sonra Clan ünlenir vs... Ama tavsiye etmem!Adınız çıkar! Biraz para kasın sonra ncs falan basarsınız clan dağıtırsınız...
9)Özel hizmetler:
Para karşılığı yapılan hizmetlerdir.Mesala biri bağırır: x görewimi yaptırana y kadar para!.Yada anahtar görewimi yaptırana x kadar para gibi... Ama bunun riski de fazla genelde insanlar sizi bu yöntemle kandırırlar!...
Ama bazen verenlerde olur bende öle fena para kasmadım...